Amerikaanse hoofdgerechten

Een Amerikaans restaurant serveert stevig, overdadig voedsel in grote porties. Als je bij een steakhouse of andere Amerikaanse eetgelegenheid gaat tafelen, kan je vaak kiezen uit de volgende hoofdgerechten.

Steaks

Recht uit de oude cowboytraditie: steaks. Grote steaks, verfijnde steaks, op een houtskoolgrill bereid en het liefst medium-rare geserveerd.

Hamburgers

Natuurlijk, de snelle hap die symbool staat voor de nieuwe welvaart en het afhaalrestaurant dat autorijdend Amerika in de jaren 50 veroverde. Een klassieke Amerikaanse burger bevat puur rundvlees, augurk, uienringen en sla.

Boston baked beans

Een bijgerechtje van bonen met stroop en kruiden. Van oorsprong worden hiervoor de witte bonen gebruikt die veel werden gegeten door de matrozen in de haven van Boston.

Chicken ‘n Waffles

Gefrituurde kip en wafels, het komt op ons niet over als een logische combinatie – maar het is een traditioneel gerecht uit de Midwest van Amerika.

Cobb salad

Dit is dé Amerikaanse salade, gemaakt van ijsbergsla, tomaten, waterkers en andijvie. Het gerecht kan worden aangevuld met gekookt ei, kip en bacon en wordt geserveerd met een dressing van rode wijn en vinaigrette.

Mac ‘n Cheese

Amerikaans ‘comfort food’ van macaroni in zachte kaas. Heerlijk, maar verwacht niet dat het goed is voor de lijn.

Spareribs en Pork belly

Ook varkensribbetjes belanden in de VS, vooral in het zuiden, vaak op de barbecue. Pork belly is de vette buik van het dier, dat gemarineerd en langzaam op een laag vuurtje gaar gestoofd wordt.

BLT

Bacon, lettuce, tomato – drie ingrediënten die, voorzien van een stevige lik mayonaise, uitstekend samengaan op een sandwich.

Philly Cheese Steak

Uit de grote stad Philadelphia komt dit broodje met gehakte biefstuk en gesmolten kaas.