Amerikaanse toetjes

Amerika heeft één van de hoogste percentages inwoners die aan obesitas lijden. Dat komt onder andere omdat er in de VS nou eenmaal heerlijke toetjes te krijgen zijn, waarbij bepaald niet op suiker en vet is beknibbeld. De volgende toetjes uit de USA kan je ook in ons eigen land bij een restaurant aantreffen.

Sorbets

Sorbets worden gemaakt van gemalen ijs, waarover vruchtensap, siroop of zelfs sterke drank wordt gegoten. Het is één van de meest caloriearme keuzes van het dessertmenu.

Sundae

Zacht softijs met een hete chocolade-, kersen- of karamelsaus serveren, dat is een goddelijke combinatie! Deze ijsco’s zijn ook bij een bekend fastfoodrestaurant verkrijgbaar, maar in een Amerikaans restaurant wordt er net iets meer werk van je sundae gemaakt.

Milkshakes

Milkshakes zijn officieel een vorm van softijs en een goede milkshake is dan ook zo dik dat je hem nauwelijks door het rietje heen krijgt. Verkrijgbaar in verschillende smaken.

Key Lime Pie

Een favoriet uit Florida, de meest tropische staat van de VS. Dit romige toetje wordt gemaakt met een lokale citrussoort (de key lime) die er een unieke smaak aan geeft.

Apple Pie

“As American as apple pie”, wordt er niet voor niets gezegd. Dit lekkere taartje wordt vaak geserveerd met vanille-ijs of -saus en slagroom.