Bekende taarten

Een klassiek restaurant serveert vaak gerechten die al meer dan honderd jaar tot de absolute favorieten behoren. In zulke restaurants zal je vaak de volgende bekende taarten kunnen bestellen als dessert.

Tarte Tatin

Lekker hoeft niet ingewikkeld te wezen. De Tarte Tatin is een Franse taart gemaakt van gekarameliseerde appels op een knapperig deeg. Simpel en verrukkelijk.

Duivelse taart

Dit taartje zit tjokvol met chocolade – het is een taart van chocoladecake aaneengeplakt met chocoladesaus en gegarneerd met chocola. Duivels lekker!

Apfelstrudel

Een variatie op appeltaart. Apfelstrudel wordt gemaakt van een filodeeg dat appel en rozijnen bevat en wordt geserveerd met een vanillesaus. Ook wordt er vaak een bolletje roomijs op gelegd.

Schwarzwälder Kirsch

Ook dit gebakje wordt gemaakt met chocoladecake, welke echter wordt afgewisseld met room en kersensaus. Chocoladekrullen vormen de garnering van een Schwarzwälder Kirsch.

Cheesecake

Afkomstig van de oostkust van de VS. Cheesecake is gemaakt met een zachte kaas zoals roomkaas, mascarpone of kwark. De Amerikaanse variant heeft een lichtzure crèmevulling in een zoet, knapperig jasje.

Tres Lechestaart

De Tres Lechestaart is een zogenaamde sponscake welke bereid wordt uit meel, suiker en eieren. Deze taart heeft een vulling van drie verschillende soorten melk.